Naši prijatelji

 

Logo grada Zrenjanina Grad Zrenjanin
www.zrenjanin.rs
Regionalna privredna komora Zrenjanin logo Regionalna privredna
komora Zrenjanin

www.rpkomora-zr.co.rs
Agencijua za privredne registre Srbije logo Agencija za privredne
registre

www.apr.gov.rs
Unija poslodavaca Srbije logo Unija poslodavaca
Srbije

www.poslodavci.org.rs
RCR Banate logo RCR Banat
www.rcrbanat.rs

Učešće OUP Zrenjanin na sajmu SPREG u Valjevu

12
apr
2016

        U protekloj nedelji predstavnici i članovi Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin i Regionalne privredne komore Zrenjanin, uz podršku grada Zrenjanina, bili su učesnici na 13. Sajmu privrede Zapadne Srbije – Spreg u Valjevu koji je trajao od 06. do 08. aprila.

Ovaj sajam bio je izuzetna prilika da se predstave proizvodni programi, domaća privreda i domaći proizvodi, uspostave poslovni kontakti i dobra privredna saradnja između različitih izlagača. Ove godine predstavilo se 208 izlagača. Skoro 80 odsto izlagača na ovogodišnjem 13. SPREG-u bilo je iz realnog sektora, iz proizvodnje. Najbrojniji su bili proizvođači iz poljoprivredne branše, zatim prehrambene industrije, metaloprerade, drvne, mašinske, elektroindustrije, hemijske industrije, informacionih tehnologija...


               DSCF1288            DSCF1302             DSCF1296

                                                                                                

Na štandu Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin i RPK Zrenjanin predstavili su se D.O.O. za proizvodnju peciva i testenina “Mamma’s food”, „Tkač ZSP“ radnja za izradu ručno tkanih predmeta, Turistički centar grada Zrenjanin, Udruženje modnih dizajnera "Taya" i radnja “Moj šešir”. Ovo je bila prilika i da promovišemo naš sajam INOCOOP koji nas očekuje krajem avgusta meseca.

                        DSCF1241                                                   DSCF1251

                                                                            

Zrenjaninski izlagači imali su izuzetno zapažen nastup i dobili su brojne pohvale kako od strane organizatora tako i od strane samih posetilaca kojima je posebnu pažnju privukao tradicionalni stari zanat – tkanje na razboju. Naš preduzetnik – tkač g. Zoran Slijepčević izneo je svoje utiske sa ovogodišnjeg sajma:

 

   „.Posetioci su imali priliku da na licu mesta i sami pokušaju da tkaju, a naročito interesantno je bilo najmlađima. Deca su redom prilazila razboju i provlačila po nekoliko redova potke u zajedničku tkaninu. Za mene je izuzetno značajno bilo i uspostavljanje kontakta sa predstavnicama  udruženja Tkački Dvor” Rakari koji gaji specifičan vid tkanja – tapiserijsko tkanje. U toku trajanja sajma otišao sam u posetu njihovom udruženju gde smo se na licu mesta upoznali sa ovim načinom tkanja i izloženim eksponatima velikog formata. Štand Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin je svih dana trajanja Sajma bio izuzetno posećen i može se reći, bio jedan od najatraktivnijih štandova na Sajmu.”


                        DSCF1264                                                   DSCF1253