Naši prijatelji

 

Logo grada Zrenjanina Grad Zrenjanin
www.zrenjanin.rs
Regionalna privredna komora Zrenjanin logo Regionalna privredna
komora Zrenjanin

www.rpkomora-zr.co.rs
Agencijua za privredne registre Srbije logo Agencija za privredne
registre

www.apr.gov.rs
Unija poslodavaca Srbije logo Unija poslodavaca
Srbije

www.poslodavci.org.rs
RCR Banate logo RCR Banat
www.rcrbanat.rs

Učešće Opšteg udruženja preduzetnika i RPK Zrenjanin na sajmovima EKO - BIS Bihać i MOS Celje

25
sep
2015

      U protekloj nedelji, predstavnici i članovi Regionalne privredne komore Zrenjanin i Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin su se, uz podršku grada Zrenjanina predstavili na dva međunarodna sajma: Međunarodni ekološki sajam EKO-BIS 2015 u Bihaću i Međunarodni sajam zanatstva i male privrede MOS u Celju.

       13. Međunarodni ekološki sajam EKO-BIS 2015 u Bihaću održan je u periodu od 10.09.-13.09.2014. godine. Na štandu Regionalne privredne komore Zrenjanin predstavili su se zrenjaninski preduzetnici, članovi OUP Zrenjanin: „Etno suvenir“ radnja za ručno tkanje i izradu suvenira, „Tkač ZSP“ radnja za izradu ručno tkanih predmeta, D.O.O. za proizvodnju peciva i testenine „Mamma’s food“, radnja za izradu šešira „Moj šešir“, Turistički centar grada Zrenjanin, kao i specijalni rezervat prirode Carska bara uz Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ AD koje je na ovom sajmu imalo veoma uspešnu promociju svog proizvoda Carska pašteta, a u pitanju je riblja pašteta koja se pravi od čistog očišćenog mesa tolstolobika. Nekoliko preduzeća iz Bihaća je pokazalo interesovanje za uvoz ovog proizvoda kao i za uvoz proizvoda kompanije “Mamma’s food” tako da su ostvareni prvi poslovni kontakti  koji će u budućem periodu dovesti i do konkretne saradnje. Zrenjaninski preduzetnici su na ovom sajmu imali zapažen i pohvaljen nastup kako od strane posetilaca tako i od strane drugih izlagača. 

     Međunarodni sajam zanatstva i male privrede MOS u Celju, održan je od 08. do 13. septembra 2015. To je najveći sajam male privrede i najznačajnija manifestacija te vrste u regionu. U okviru sajma, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, održani su tradicionalni Dani Vojvodine. Na konferenciji za štampu potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina, učešće su uzeli i ministar privrede u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek i predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović. U okviru Dana Vojvodine tokom Celjskog sajma, u master centru održani su poslovni susreti okupljenih preduzetnika radi uspostavljanja novih poslovnih kontakata i eventualne saradnje. Ispred gradske uprave Zrenjanin sajmu je prisustvovao g. Radiša Dupljanović, član Gradskog veća zadužen za privredu  i preduzetništvo. Ove godine je po peti put organizovan susret predsednika regionalnih privrednih komora sa područja Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Cilj susreta je proširenje i unapređenje kako privredne saradnje Srbije i Slovenije, tako i celog regiona, što će svakako rezultirati kvalitetnijim pomakom u saradnji i ostvarenju još intenzivnije saradnje u oblasti privrede u narednom periodu.

     Završnica dana Vojvodine bila je upriličena u vidu Vojvođanske večeri, na kojoj su prisustvovali brojni privrednici i predstavnici institucija i organizacija iz Srbije. Akcenat ove večeri je stavljen na gastronomsku različitost Vojvodine, uz degustaciju najboljih vina sa naših prostora. Svaka Regionalna privredna komora je ovom prilikom predstavila ponudu autohtonih kulinarskih specijaliteta svog regiona. Ispred RPK Zrenjanin predstavili su se naši uspešni privrednici: ZZ “Mrkšićevi salaši”, AD “Ribnjak Ečka” pekara “Zlatni klas”, D.O.O. za proizvodnju peciva i testenine “Mamma’s food, kao i vinogradari Srednjeg Banata.