Naši prijatelji

 

Logo grada Zrenjanina Grad Zrenjanin
www.zrenjanin.rs
Regionalna privredna komora Zrenjanin logo Regionalna privredna
komora Zrenjanin

www.rpkomora-zr.co.rs
Agencijua za privredne registre Srbije logo Agencija za privredne
registre

www.apr.gov.rs
Unija poslodavaca Srbije logo Unija poslodavaca
Srbije

www.poslodavci.org.rs
RCR Banate logo RCR Banat
www.rcrbanat.rs

UČEŠĆE RPK ZRENJANIN I OPŠTEG UDRUŽENJA PREDUZETNIKA ZRENJANIN NA IX MEĐUNARODNOM I REGIONALNOM SAJMU U SUBOTICI „SuSajam 2015“

07
jul
2015

          Protekle nedelje, u periodu od 04.06. – 06.06.2015. godine održan je IX Međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici „SuSajam 2015“. Tematika ovogodišnjeg sajma je bila energetska efikasnost, kao vitalna kategorija koja se ne odnosi samo na građevinarstvo, nego i na sve sfere upravljanja i korišćenja energije. Zvanični partner ovogodišnjeg sajma bila je Republika Srpska, a na otvaranju sajma prisutni su bili njeni visoki zvaničnici g. Petar Đokić – ministar industrije, energetike i rudarstva kao i predsednik Privredne komore  Republike Srpske mr. Borko Đurić. Sajam je svečano otvorio g. Jene Maglai, gradonačelnik Subotice. Ispred zrenjaninske lokalne samouprave otvaranju sajma je prisustvovao g. Radiša Dupljanović, član Gradskog veća zadužen za privredu i preduzetništvo, zatim predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin g. Milan Radovanović i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin g.Miroslav Đurić.

      Manifestacija je obuhvatala različite oblasti interesantne izlagačima i posetiocima, sa ciljem da se privrednici iz najrazličitijih delatnosti i profesija okupe na jednom mestu, da dođe do međusobne razmene ideja i iskustava i da široj javnosti predstave svoju ponudu. Najzastupljeniji izlagači ove godine su bili predstavnici prehrambene industrije, razna privredna udruženja i klasteri, metalna i elektro-metalna industrija.

      Na štandu Regionalne privredne komore Zrenjanin predstavili su se zrenjaninski preduzetnici, članovi Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin: Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ AD, Weldgas doo Export-Import preduzeće za direktan uvoz opreme i repromaterijala za zavarivanje i rezanje metala kao i uvoz panelnih ograda, „Etno suvenir“ radnja za ručno tkanje i izradu suvenira, „Tkač ZSP“ radnja za izradu ručno tkanih predmeta, D.O.O „Mamma’s food“ preduzeće za proizvodnju peciva i testenina i Turistički centar grada Zrenjanina. Zrenjaninski preduzetnici su imali izuzetno zapažen i pohvaljen nastup, a posetiocima je posebnu pažnju privukao tradicionalni stari zanat – tkanje na razboju. Naš preduzetnik – tkač g. Zoran Slijepčević izneo je svoje utiske sa ovogodišnjeg sajma:

   „.Posetioci su imali priliku da na licu mesta i sami pokušaju da tkaju, a naročito interesantno je bilo najmlađima.Deca su redom prilazila razboju i provlačila po nekoliko redova potke u zajedničku tkaninu.Pored toga uspostavljen je i kontakt sa Udruženjem za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZAJEDNO" iz Subotice.Udruženje trenutno poseduje, u svom radnom centru, mašinu za briketiranje piljevine, gde njeni članovi samostalno obavljaju rad i ostvaruju za sebe skromne prihode.Njihov plan je i nabavka nekoliko razboja za tkanje i obuka članova Udruženja za rad na njima, gde bi ove, inače teško zapošljive osobe, stekle mogućnost da sebi pribave određena materijalna sredstva naophodna za život.Na našem štandu i oni su izrazili veliku zainteresovanost za tkanjem, a bilo im je omogućeno i da se sami okušaju u radu na razboju.
   Štand Regionalne privrdne komore Zrenjanin je svih dana trajanja Sajma bio izuzetno posećen i može se reći, bio jedan od najatraktivnijih štandova na Sajmu.”